Menu

MAC Retro Matte liquid lipstick / best matte lipstick in town

Rujurile lichide Retro Matte de la MAC sunt noile mele rujuri mate preferate! Au detronat toate variantele mass market (NYX Lip Lingerie, Stay Matte de la Rimmel London) dar inca se bat cu cele de la Colour Pop. Totusi, sunt fericita posesoare a 23 de rujuri (imi lipseste o singura nuanta pe care am pierdut-o in taxi) si intentionez sa iau si piesa lipsa.

Am publicat pe contul de instagram cateva poze si foarte multe v-ati aratat extrem de interesate de aceasta gama asa ca astazi vorbim putin despre punctele forte si cele mai putin forte.

MAC Retro Matte Liquid Lipstick

Paleta cromatica: foarte interesant si util este faptul ca indiferent de nuanta rujurile au tonuri potrivite atat persoanelor cu ton cald sau neutru cat si rece. Daca va doriti buze rosii personalizate, puteti combina doua nuante iar daca nu vreti sa va complicati, gasiti o nuanta de rosu mai apropiata de portocaliu sau mai apropiata de roz, in functie de tonul si efectul dorit.

denisasimam_mac_retro_matte_9628

Pigmentatie: rujurile sunt opace pana in punctul in care din maxim doua aplicari obtineti nuanta din tub (daca nu chiar dintr-una singura) si nici nu strange buzele. Fiind un ruj mat, nu are factor de hidratare insa acest lucru ajuta la rezistenta indelungata a produsului. De asemenea, tineti cont ca el se va transforma intr-o pelicula uscata pe buze, dar cu care puteti sa oferiti un sarut, sa beti fara pai si sa mancati fara grija ca se va transfera. Prima data cand am folosit un asemenea ruj cred ca l-am tinut in jur de 8 ore si arata impecabil (in timp ce pe nas si barbie nu mai aveam fond de ten, de exemplu). Singurul minus pe care il gasesc aici este ca nuantele extrem de inchise (cum este albastru) au nevoie sigur de 2 straturi, uneori chiar de 3 dar odata obtinuta opacitatea dorita fiti sigure ca va rezista asa toata ziua (sau seara, dupa caz).

Rezistenta: cred ca deja le-am laudat mai sus ca am purtat eroic rujurile chiar si 8 ore fara vreun fel de retouch. Sigur ca daca mancati delicii uleioase rujul se va duce in zona centrala a buzelor, dar este perfect normal. Si o mascara waterproof se duce cu ulei. Si daca tot suntem la demachiere, va sfatuiesc sa aplicati insistent un balsam de buze peste ruj si sa il stergeti cu un servetel. Puteti sa incercati si cu apa micelara, dar fara un produs hidratant o sa va chinuiti putin sa il dati jos.

Ambalaj: nu stiu ce ar fi de spus aici pentru ca lucrurile sunt destul de clare. Imi place tubul transparent care imi permite sa vad nuanta exacta si cat produs mai am. Pensula din dotare este potrivita chiar si pentru un contur perfect (o folosesc chiar si pentru rujul rosu, fara alte ustensile). Nu am scapat rujul pe jos (doar in taxi, not nice, Denisa!) si nu stiu sa va spun cat de rezistente sunt la soc.

Pretul unui asemenea produs este 104 lei si il gasiti in magazinele fizice MAC sau online (pentru ca da, acum au magazin online, yuhuu! pentru acelea dintre voi care nu au un magazin fizic in orasul lor). Mai jos aveti cateva poze in care am purtati diferite nuante ale rujului Retro Matte de la MAC.

Check top 5 faves on youtube! #denisasimam #influencer #instadaily #makeup #favorites #beauty

A post shared by D E N I S A • S I M A (@denisasimam) on

3 Comments

  • Ioana Ciont
    November 3, 2017 at 2:17 pm

    Ahh ce faine sunt! merită să le dăm o șansă. Îmi place mult de tot cum îți stă cu nuanța închisă din poza de pe Insta <3

    Reply
    • Denisa Sima M.
      November 3, 2017 at 4:17 pm

      sarutmana!
      da, da! merita o sansa 😀

      Reply
  • Szente Noemi
    November 20, 2017 at 7:09 pm

    Sunt senzationale toate culorile !

    Reply

Leave a Reply