Menu

Transylvania Log Cabin – The Hidden Village

Despre Transylvania Log Cabin am aflat prin Noiembrie 2019 si tot atunci ne-am facut si rezervare pentru Martie 2020. 5 luni de zile am asteptat sa dormim doua nopti intr-o casuta in copac: o singura camera cu living, un pat etajat in care te urci pe o scara de lemn si un mini frigider cu un cuptor electric deasupra si un fierbator de cafea. A fost superb!

Transylvania Log Cabin – drumul pana in Hunedoara

Cand am vazut cazarea Transylvania Log Cabin din The Hidden Village, Hunedoara mi-au venit in minte toate dorintele de cand eram copil mic si voiam o casa in copac. Prietenul meu mi-a dat peste nas spunandu-mi ca pe la 14 ani chiar isi facuse asa ceva impreuna cu un prieten. Am fost tare geloasa.


View this post on Instagram

A post shared by D E N I S A • S I M A (@denisasimam) on

Am plecat din Bucuresti intr-o vineri seara, pe la 17:00. Am prins o aglomeratie grozava pana am intrat pe autostrada Bucuresti – Pitesti, cel putin o ora am stat in trafic. Si nici acolo nu s-a terminat aglomeratia pentru ca sunt multi soferi care nu stiu cum se folosesc benzile de pe autostrada, dar nici drumul cu 2 benzi pe sens nu ajuta la aerisirea ambuteiajului frecvent din zona.

Am ajuns la locatie la ora 00:30 sau 01:00, faceti si voi socoteala. Sa tineti cont de faptul ca n-am facut opriri.

Transylvania Log Cabin – The Hidden Village

Gazda a fost tare draguta cu noi, ne-a sunat sa ne dea indicatii mai exacte. Ne-a lasat o lumina aprinsa si usa descuiata in ideea in care se da stingerea pana ajungem noi.

Am urcat destule trepte pana sus, ma gandeam doar ca pare ca nu se vor mai termina niciodata si mi-am multumit mie ca am ales sa iau cu mine doar un ghiozdan. A doua zi, pe lumina, nu mi s-au mai parut asa multe trepte de urcat.

Prima impresie cand am intrat in casa a fost una de bucurie pura. M-am simtit ca un copil mic care are voie sa isi petreaca o seara in copac cu prietenul cel mai bun. Ai un calorifer electric ce incalzeste foarte repede cabanuta. Usile si ferestrele au rame de lemn tocmai pentru a spori stilul traditional al cazarii.

Cum deschizi usa, la baza scarii de lemn este un cufar care serveste drept dulap. E destul de mic, dar incapator pentru aceia dintre voi care vreti sa zaboviti mai multe seri aici.

In partea stanga este o mica bucatarioara formata dintr-un frigider deasupra caruia sta un cuptor electric peste care se gaseste un fierbator de cafea. Ai cateva tacamuri, pahare, cani, farfurioare: practic tot ce iti trebuie pentru a iti asigura o masa.

In continuare poti urca la etaj pentru un pui de somn sanatos. Tot sus exista si o fereastra discreta, dar care te lasa sa te bucuri de un rasarit sau asfintit foarte frumos! Noi am avut noroc de un rasarit superb.


View this post on Instagram

A post shared by D E N I S A • S I M A (@denisasimam) on

Sub patul etajat exista o canapea, o patura si vreo doua perne iar vis-a-vis sunt o masa de cafea exclusiv din lemn, doua fotolii vechi si o comoda cu blat din faianta – n-am mai vazut asa ceva!


View this post on Instagram

A post shared by D E N I S A • S I M A (@denisasimam) on


View this post on Instagram

A post shared by D E N I S A • S I M A (@denisasimam) on

In dreapta este o fereastra foarte mare, dar si o usa care da intr-o terasa mica. Acolo ai o banca si o masa din lemn unde iti poti bea linistit cafeaua dimineata. Tot pe aici iese si trunchiul copacului. Cred ca vara e un deliciu!

Baie in interior nu exista, dar in spate, pe unde se face intrarea in casa, exista un blat cu chiuveta unde puteti gati sau spala vasele. De-o parte si de alta acestui blat exista o toaleta clasica, de curte si un dus improvizat care e utilizabil doar vara. Iarna ar ingheta apa asa ca intelegeti de ce nu functioneaza.

Va las aici si un video pe youtube tu toata experienta:

The Hidden Village – ce poti face in Hunedoara

Poti vizita Cetatea Sarmizegetusa. E la cativa km departare, dar daca ai ajuns pana aici probabil ai venit oricum cu masina si nu e dificil sa ajungi si la cetate. Cred ca merita vazuta, mie mi-a placut sa fiu acolo si sa imi imaginez cum aratau lucrurile acum 2000 de ani. Mare atentie la vipere – le place sa stea printre pietre, la soare. Cred ca am platit 14 lei pe bilet, ai voie sa faci poze, sa ridici drona – ce vrei tu!

Poti vizita Castelul Corvinilor, pretul biletului a fost, daca imi amintesc bine, in jur de 30 lei. Castelul este destul de gol inauntru, speram sa gasesc mai multe obiecte de la acea vreme, insa ne-a placut si asa, mai simplu. Puteti sa va luati ghid daca sunteti un grup mai mare, noi am fost doar doi. Peisajul de la inaltime e foarte frumos!


View this post on Instagram

A post shared by D E N I S A • S I M A (@denisasimam) on

Langa castel exista si un muzeu al torturii in care din nou cred ca trebuie sa intrati si sa il vedeti. Desigur, nu e pentru toata lumea, uneori povestile sunt destul de grafice.

Per total, ne-a placut weekendul in Hunedoara. Ne-am relaxat cu adevarat, ne-am bucurat si de vizita, dar si de cazare. Ba chiar daca sunteti iubitori de animale, proprietarii cazarii Transylvania Log Cabin au doi motani superbi! Cu unul dintre ei ne-am si imprietenit: il cheama Mishu si e crescut de gazde de la primele lui zile. E foarte iubitor si curios, a stat cu noi tot weekendul.


View this post on Instagram

A post shared by D E N I S A • S I M A (@denisasimam) on

No Comments

    Leave a Reply