Menu

Fondul de ten Smooth Touch sau cum să obții un aspect natural

Despre fondul de ten Smooth Touch de la Flormar v-am menționat zilele trecute aici (click), printre multe alte noutăți ale brandului. Deși am peste 15 fonduri de ten, nu pot să înțeleg cum se face că mă duc mereu spre produsele destinate machiajului feței atunci când am în față întreaga gamă de cosmetice a unui brand. Vizualul campaniei este foarte frumos și atrăgător, sticluța este clasică iar textura cremoasă. Ce alte ingrediente mai vreți pentru dragoste la prima vedere?

Folosesc fondul de ten Smooth Touch de o săptămână și nu am nevoie de mai mult ca să mă conving: a devenit fondul meu de ten de zi cu zi. Dacă vreți să vedeți cum se aplică live, vă invit să urmăriți acest tutorial de machiaj (click).

Ambalajul este clasic, sticla este transparentă și poți vedea cât produs ți-a mai rămas. Mă enervează capacul pentru că este din plastic și nu prea stă prins de sticluță. Îl găsesc mereu desfăcut fie în sertar, fie în geantă. Îmi place că are pompiță pentru că mă ajută să dozez produsul. Aș fi vrut să spun că mi se pare mai igienic așa dar dacă oricum nu stă capacul, nu știu cât de igienic mai este.

Textura este foarte cremoasă, catifelată la atingere. Fondul de ten Smooth Touch este lichid și oferă o acoperire medie spre mare.  Este ușor buildable adică poți să ajungi la o acoperire mai mare prin mai multe straturi. Eu l-am aplicat atât cu burețelul cât și cu pensula și s-a așezat frumos cu amândouă.

Aspectul este ușor glowy dar fixat cu pudră devine mat. Dacă puneți prea mult fond de ten, el tinde să se fixeze în liniile fine ale feței. Menține sebumul sub control destul de decent pe parcursul zilei. Eu îl mai retușez cu pudră de 1-2 ori pe parcursul zilei.

Rezistența la transfer este cam slabă. Eu m-am obișnuit să nu-mi mai ating fața așa des dar mi se pare că tinde să migreze uneori, dacă este prea cald. Pe lângă nas și deasupra buzelor mă mai ating uneori și acolo văd că rămân cu urme pe degete. Nu îmi prea place acest aspect dar măcar nu se iau părți întregi de produs și nu rămâi pătată pe față.

Alte caracteristici demne de menționat pentru fondul de ten Smooth Touch ar fi că are SPF 20, are 30 de ml și se găsește în 8 nuanțe (dintre care primele 2 au subton roz).

Overall eu sunt foarte încântată de el. Chiar dacă migrează ușor pe parcursul zilei, mi se pare că aspectul feței mele este în permanență unul frumos, echilibrat și natural. Este genul de fond de ten care, cu puțină pudră, se repară imediat. Este ușor de aplicat și nu are miros neplăcut. Puteți să vedeți mai jos un swatch – înainte și după aplicare.

flormar-smooth-touch-review-pareri flormar-smooth-touch-review-pareri2 collageflormar

Fondul de ten costă undeva în jur de 50-60 de lei și se găsește în oricare magazin fizic (nu insuliță) Flormar sau online.

Ce ziceți? V-am stârnit curiozitatea?

*Nu uitați să citiți articolul meu de pe Komunomo  despre machiajul pentru persoanele care poartă ochelari pe care îl găsiți aici (click)

4 Comments

 • Lory's Blog
  May 19, 2016 at 12:55 pm

  Si mie imi migreaza fondul de ten…desi fixez cu pudra…nu se fixeaza asa bine…nu stiu ce problema am eu…sau poate la modul de aplicare…sau produsul in sine?! :))

  Reply
 • Ale A
  June 1, 2016 at 12:32 pm

  Ce nuanță este cel pe care il ai?

  Reply
  • d180494
   June 1, 2016 at 1:08 pm

   nuanța 03

   Reply
 • Valerica
  May 31, 2018 at 4:32 pm

  cum se poate de facut comanda?

  Reply

Leave a Reply