Menu

Conturarea și iluminarea feței în funcție de forma acesteia 2.0

Conturarea și iluminarea feței este un subiect care a ajuns la urechile și pe buzele multor doamne și domnișoare. De ce? Pentru că toate ne dorim o față cu formă ovală, dar puține o avem. Sculptarea feței este un truc prin care ne putem modifica, la nivel perceptiv, forma feței. Pentru aceasta este nevoie de un produs mai închis cu subton rece (un baton corector, un fond de ten, un produs cremă sau pudră) pentru a umbri zonele pe care vrem să le reducem și un produs mai deschis (un anticearcăn sau un fond de ten) pentru a evidenția zonele iluminate în mod natural de lumină. Sunt fete care doar conturează fața, nu e nimic greșit în a face așa, dar urmând ambii pași rezultatul va fi wow.
***
Săptămâna aceasta și săptămâna viitoare urmez cursul de Machiaj Convențional (sau machiaj de înfrumusețare) de la Melkior și pot să vă spun că am învățat câte ceva despre simetrie și corecții. Prin prisma acestui fapt, vreau să împărtășesc cu voi ce am aflat eu și ce m-a ajutat, poate vă sunt de folos.
Mai jos veți vedea 6 fețe. Astăzi voi vorbi doar despre 3 iar despre celelalte 3 veți putea citi aici.
Înainte de toate, trebuie sa știm că formele de față sunt multe, toate combinate între ele și fiecare are propriile caracteristici însă, prin machiaj, noi încercăm să ajungem la o formă ideală: forma ovală. Cum ajungem la această formă ovală? Primul pas este determinarea tipului de față pe care îl avem. Pentru acest aspect aveți mai jos formele elementare, de bază.
Corecturile la nivelul feței, în ceea ce privește forma, se fac cu ajutorul unei pudre sau a unui stick cremos de culoare maro cu subton neutru (de preferat) și cu ajutorul unei pudre sau a unui stick cremos de culoare mai deschisă (decât tenul nostru cu 2-3 nuanțe). De ce avem nevoie de aceste culori? Pentru că, în funcție de forma feței, avem nevoie să creem umbre. Maro-ul crează umbre, oferă senzația de adâncime la suprafața pielii iar nuanța deschisă va oferi volum.
Pentru conturarea și iluminarea feței ambele produse trebuie să fie mate. (Nu vorbim aici de iluminatorul clasic, cu sidef sau perlat)
Într-un articol anterior, mai exact acesta, v-am spus despre fața ovală, fața rotundă și fața triunghi cu vârful vârful în jos. V-am povestit exact unde să aplicați pudra de contur și unde să iluminăm și, cel mai important, cu ce scop, adică ce vrem să evidențiem și ce să ascundem.
 
Acum, dacă ați încercat să stabiliți ce formă are fața voastră și nu ați reușit poate că e pentru că eu nu v-am dat toate informațiile. Astăzi vreau să vă povestesc despre fața oval-alungită, fața pătrată și fața triunghi cu vârful în sus

Conturarea și iluminarea feței oval-alungită

Fața oval alungită se recunoaște ușor datorită lungimei feței și lateralelor destul de înguste. Pentru a ajunge la fața ovală, vom pune pudră de contur (adică pudra mai închisă) pe frunte, mai exact pe linia părului și pe bărbie. Ce încercăm să facem mai exact este să umbrim zonele extreme ale feței pentru a mai diminua din lungimea feței.

Conturarea și iluminarea feței pătrare

Fața părtrată este ușor de recunoscut: dacă aveți colțurile feței proeminente și colțurile mandibulei la fel de proeminente atunci știți că vă încadrați în această formă de față. Ca să ajungem la fața ovală vom umbri aceste colțuri de care v-am vorbit anterior și vom ilumina foarte puțin centrul frunții și centru bărbiei pentru a crea iluzia de oval.

Conturarea și iluminarea feței triunghi cu vârful în sus

La fel ca fața triunghi cu vârful în jos, fața triunghi cu vârful în sus este foarte des întâlnită. Caracteristicile care o dau de gol sunt fruntea îngustă și zona maxilarului și a mandibulei vizibil mai lată. Pentru a ajunge la un chip oval, trebuie să punem produs de conturare pe linia părului (doar in centrul acesteia) și în zona maxilarelor feței. Practic, încercăm să tăiem cele 3 colțuri ale feței și să iluminăm lateralele frunții (pentru că aceasta este îngustă).
Dragilor, acum că știți secretele frumoaselor poze de pe instagram, puteți să vă sculptați fața în concordanță cu propriile trăsături și să atrageți privirile tuturor!
Voi ce știți despre conturarea și iluminarea feței?

1 Comment

Leave a Reply