Home 23 LESSONS BY 23 #3 Iluzia retelelor de socializare are prea multa putere

#3 Iluzia retelelor de socializare are prea multa putere

written by Denisa Sima M. January 1, 2018
IMG_1363

Iluzia retelelor de socializare are prea multa putere asupra noastra. S-ar putea sa ti se para ciudat sa spun asta tocmai eu, care am facut din Instagram un job. Dupa doi ani de publicat poze si urmarit oameni am ajuns sa urasc retelele de social media pentru ca ele mi-au stricat foarte multe relatii de prietenie. Poate nu ele neaparat ci insecuritatile mele, dar sunt insecuritati pe care nu le stiam si care au iesit la iveala odata cu story-urile.

Pe vremea mamei mele puteai doar sa vorbesti de pe fix sau la locul de intalnire, ceea ce nu era rau, dar mai bine ma simt sa am un mobil care are si o harta ce nu ma lasa sa ma ratacesc prin Bucuresti. Totusi, imi dau seama ca viata mea ar fi fost mult mai simpla fara instastories sau postari si poze siroaie in news feed.

Eram mai mica si mai imatura, abia ma mutasem in Bucuresti si, ca orice adolescenti care isi incep viata de (semi)adult intr-un oras departat de casa, incepusem sa ma departez de prietena mea din liceu. Imi amintesc si acum senzatia pe care am avut-o pe centrul spinarii cand vedeam cum grupurile de prieteni se schimba. Daca esti o persoana care apreciaza traditiile si legaturile de durata, atunci stii despre ce vorbesc. Aflam despre toate astea dintr-o poza, un check in sau un story.

Si daca nu prieteniile sunt cele care se strica, tot nu ai scapat! Ma uit cu tristete la dulciuri si caut orice alternativa pentru a evita consumul de carbohidrati si zahar pentru ca acum 2 zile am vazut o fata cu o silueta exemplara. Si ma gandesc sa-mi strang si o suma mai mare de bani pentru ca am vazut o geanta frumoasa la un brand scump si sunt sigura ca o sa imi transforme orice tinuta, doar despre asta e vorba acum, nu?

Imi pare rau sa constat ca nu mai incurajam prietenia adevarata si de durata, frumusetea naturala a oamenilor si sinceritatea. Credem ca putem trisa orice: daca am avut o conversatie care ar putea rani, o vom sterge, daca am mancat mai multe prajituri atunci vom alerga de 4 ori mai mult ca sa mai putem face o poza cu abdomenul plat si daca nu imi permit sa imi cumpar acea poseta colorata nu-i nimic, o returnez peste 30 de zile, doar sa am o poza cu ea. Totul se invarte in jurul ideii de a da senzatia de high life in social media iar in viata reala nu vrem sa cheltuim un leu pe o sedinta de dezvoltare personala care ne-ar face sa ne simtim mult mai bine.


Fii tu omul de la care incepe schimbarea. Fii sincer cu tine si cu ceilalti.

YOU MAY ALSO LIKE

2 comments

Larisa Cristea January 1, 2018 at 11:32 pm

Atat de mult adevar intr-un articol!!

Reply
Ionica February 13, 2018 at 11:03 pm

Felicitări pentru articol, ai mare dreptate.

Reply

Leave a Comment

All for Joomla All for Webmasters