Menu

Tehnici de relaxare: 5 activitati care elimina stresul

Prin tehnici de relaxare ma refer la toate activitatile care te fac sa iesi din viata cotidiana, din graba sarcinilor zilnice si sa iti iei un moment sau doua de respiro. Te trezesti dimineata la 7 si jumatate, iti faci un dus, daca ai copiilasi atunci stii ca pachetelul trebuie pregatit. La cel tarziu 8 trebuie sa fi plecat deja din casa pentru ca intr-un oras mare abia ajungi la birou pana la 9. Toata ziua este un stres continuu pana la 6 sau 7 seara cand pleci spre casa si chiar si acolo ai mereu lucruri de facut. Opreste-te si gandeste-te la ce este cu adevarat important pentru tine. Cauta un moment in care sa faci ceva ce iti ofera relaxare cu adevarat. Ai putea spune ca somnul este acel lucru insa odihna si relaxarea nu sunt acelasi lucru de fiecare data.

Tehnici de relaxare – ce fac eu in timpul liber?

Ascult muzica. Cand stau jos si ascult muzica (uneori chiar fredonez… cui ii pasa ca sparg geamuri?) ma simt foarte bine. Simt cum toata greutatea umerilor dispare, gatul pare mai lejer si devin mult mai constienta de respiratia mea. Ai putea incerca si tu: fa-ti un playlist de 5-10 melodii si asculta-le seara, inainte de culcare. In perioada asta sunt mare fana melodiei Lost Boy.

Colorez carti pentru adulti. Cartile de colorat pentru adulti sunt tehnici de relaxare foarte subtile! Tocmai datorita complexitatii desenelor e nevoie de atentie deplina. Atunci cand ma concentrez doar la linii si culori uit de toate celelalte griji, intru intr-o noua lume in care pot sa evadez din cotidian. Pana la urma asta incercam sa facem prin aceste tehnici de relaxare, sa evadam!

Waves in my hair #denisasimam #colouringbook #instadaily

A photo posted by D E N I S A • S I M A (@denisasimam) on

Rog pe cineva sa ma maseze sau macar sa se plimba cu mana pe spatele meu sau pe scalp. Daca nu ai incercat niciodata treaba aceasta te sfatuiesc sa nu mai astepti. Nu e nevoie sa ma asez intr-o anumita pozitie sau persoana de langa mine sa foloseasca cine stie ce uleiuri aromate. Sunt seri in care eu si prietenul meu ne asezam la film si il rog sa treaca usor cu mana sau cu varfurile degetelor pe spatele meu. Uneori ma relaxez asa tare incat nu mai sunt atenta la film.

Plimbarea prin parc sau prin oras. Toamna este anotimpul in care sunt constienta cu adevarat de tot ceea ce este in jurul meu, poate datorita melancoliei pe care o resimt an de an. Chiar daca merg pana la magazin sau am de strabatut un drum lung sunt foarte atenta la imaginea cromatica, la oamenii de pe langa mine (daca rad, daca sunt tristi, daca sunt cu cineva), la graba masinilor si la aerul pe care il respir. Este foarte important sa fim constienti de noi: cum respiram, cum calcam, cum se simte fiecare parte din noi. Daca vei merge la un terapeut sau la un grup de dezvoltare personala vei vedea ca si profesionistii pun pret pe aspectul acesta.

Citesc. S-ar putea sa fie un sport mort, sunt putini oameni pe care inca ii aud ca citesc. Nici eu nu sunt o mare fana dar sunt momente cand ma simt goala pe dinauntru si caut sa “ma umplu” cu povestile altora. Am primit acum 2 ani (cred) un kindle pentru care sunt foarte recunoscatoare dar tot la cartile print trag. Ultima carte citita se numeste Cele cinci limbaje ale scuzelor de G. Chapman si J. Thomas.

1 Comment

  • Lory's Blog
    October 27, 2016 at 2:42 pm

    Masajjjjj!! E bine venit oricand! Sa ma vezi cum ma pisicesc cand e vorba de masaj :)))

    Reply

Leave a Reply