Home BEAUTY Ce trebuie să știi când porți un ruj roșu?

Ce trebuie să știi când porți un ruj roșu?

written by Denisa Sima M. April 14, 2016

red-lipsticks-cum-sa-porti-un-ruj-rosu-denisasimam

Există un ruj roșu pentru toate fetele din lume. Problema este să ne găsim nuanța și textura potrivită, dar și combinația cu restul machiajului și, de fapt, întregul look este importantă. Dacă suntem confuze și nu știm care sunt criteriile de care trebuie să ținem cont în alegerea rujului, iată câteva ponturi interesante.

Aplicarea unui ruj roșu

#1 Nuanțele închise vor micșora trăsăturile în timp ce nuanțele deschise le vor mări. Dacă aveți buze mici, mai bine mergeți pe tonuri mai deschise.

#2 Dacă puneți accentul pe buze cu un ruj roșu, machiajul pleoapelor trebuie să fie cât mai minimalist. Un fard deschis, un contur lejer al pliului sau genele lungi sunt tot ce vă trebuie în acest machiaj. Eu am ales o codiță mai groasă de tuș pentru Bianca (vezi poze) și am conturat lejer pliul pleoapei. Mi se pare că look-ul Biancăi este dus la extrem, dar un extrem ce poate fi purtat.

#3 Personal, nu aș purta un ruj roșu altfel decât mat dar dacă simțiți nevoia să mai adăugați ceva peste trebuie să știți care este finish-ul. Dacă adăugați un gloss transparent, nuanța rujului va deveni mai caldă iar dacă aplicați un gloss cu irizații roz, roșul va avea o tentă de albastru.

#4 Rujul roșu este pretențios când vine vorba de nuanță, finish, nu mai spunem de aplicare. Fie că folosiți o pensulă sau îl folosiți direct din tub, conturul trebuie făcut perfect atât în ceea ce privește linii cât și simetria buzelor. Iată un tutorial aici.

#5 O să râdeți dar una dintre regulile unor make-up artiști este să nu folosiți creionul roșu de buze. De ce? Pentru că șansele ca rujul și creionul să aibe aceeași nuanță sunt foarte mici (doar dacă le-ați achiziționat de la același brand și este și aceeasi gamă). Imaginați-vă cum arată un ruj roșu cu subton cald peste un creion roșu cu subton rece. Personal, eu nu aplic rujul roșu fără liner. De multe ori folosesc unul în aceeași nuanță dar puteți să folosiți și ceva natural.

#6 Ai grijă ca rujul să nu migreze. Folosește puțin corector pentru a corecta marginile buzelor dar și pentru a crea o barieră între ele și restul feței.

#7 Nu lăsați urme de ruj pe dinți, este cel mai neîngrijit aspect pe care îl puteți expune. După aplicare băgați un deget în gură, strângeți buzele și trageți degetul afară. Tot excesul de ruj va rămâne pe deget.

#8 Ai un ruj roșu dar este lucios și tu îl vrei mat? Iată un tutorial ce te învață să îi schimbi finish-ul cu un șervețel și o pudră liberă.

Contextul în care purtați un ruj roșu

#9 Nuanțele intense și trăsăturile proeminente creează un contrast foarte frumos. Dacă aveți părul negru, pielea foarte deschisă sau ochii albastru intens atunci roșul aprins este răspunsul întrebărilor voastre.

#10 Încearcă să armonizezi machiajul. Folosește un blush în aceeași nuanță sau chiar rujul pentru puțină culoare în pomeți.

#11 Este bine de știut că doamnele și domnișoarele cu pielea foarte deschisă sunt cel mai bine complimentate de nuanțele pure de roșu în timp ce acelora dintre noi cu tenul ceva mai închis le va sta foarte bine o nuanță care bate spre portocaliu sau roz. Roșul prună, nuanțele închise sau care seamănă cu vinul se potrivesc cel mai bine femeilor cu tenul mai închis insă eu consider că un ruj foarte închis pe o piele foarte deschisă este un contrast greu de trecut cu vederea.

#12 Atenție la întregul outfit atunci când purtați un ruj roșu. El nu o să se potrivească dacă inserați pe undeva, prin vestimentație nuanțe de roz de niciun fel. Puteți să îl aplicați atunci când alegeți o rochie neagră sau orice rochie de seară ori o combinație de jeans și geacă de piele. Depinde mult și se stilul fiecăreia.

#13 Lumina este importantă. Dacă vreți să purtați un ruj roșu în toiul zilei, alegeți o nuanță mai sheer, care să se piardă spre marginile buzelor. Pentru seară puteți purta ceva mai bold care să vă evidențieze trăsăturile.

sedinta foto Xmediastudio - Bianca Elena cum-sa-porti-un-ruj-rosu-denisasima

Părerea mea este că unele reguli trebuie respectate în vreme ce altele pot fi trecute cu vederea. Așa cum v-am spus, există un ruj roșu pentru fiecare, trebuie doar să îl descoperiți și să îl purtați cu personalitate.

foto: XMedia Studio

YOU MAY ALSO LIKE

1 comment

Georgiana Sabina April 15, 2016 at 11:37 pm

Am avut o perioada in care purtam foarte des ruj rosu , parca imi contura si frizura si culoarea parului ,acum de cand m am tuns si m am vopsit nu preaa mai folosesc rosu , ma indrept maimult spre nuante de roz , mov.

Reply

Leave a Comment

All for Joomla All for Webmasters