Home BEAUTY Cum obținem un machiaj luminos cu aspectul bronzat

Cum obținem un machiaj luminos cu aspectul bronzat

written by Denisa Sima M. April 7, 2016
04 04 2016 -  Andra Cernea  -  print (90)

< Fața și tot corpul erau fierbinți, nisipul se simțea fin printre degetele de la picioare și un foșnet teribil de cort vechi te trezea în fiecare dimineață. Strigătul fetelor și căldura insuportabilă de la ora 10 dimineața te-au scos din micul adăpost prins cu câteva ancore și multe bețe. Costumul de baie din ziua de dinainte era destul de murdar și îl căutai în grabă pe celălalt. Când în sfârșit ieși la lumina soarelui, în privirile prietenelor tale se simte un strop de invidie. Aspectul tău complet neîngrijit dar nemaipomenit de atrăgător întorcea toate capetele pe lângă care treceai, fie amici cunoscuți la o petrecere sau străini. Soarele a făcut totul pentru pielea ta iar marea ți-a coafat părul cu sarea ei, tu trebuie doar să porți o rochie albă-bej neglijentă. >

Nu putem să luăm cu noi toată atmosfera de concediu, dar anumite aspecte le putem păcăli. Poate că sarea mării nu îți coafează părul zilnic și nici rochițele vaporoase nu se încadrează întocmai la dress code-ul tău de la lucru, dar machiajul luminos cu aspect bronzat sigur nu te poate împiedica nimeni să îl ai! Iată cât de simplu și ușor îl poți obține. ☀️

Pașii pentru un machiaj luminos cu aspect bronzat

#1 Un ten curat și sănătos se obține printr-o igienă corespunzătoare. Folosește un demachiant dimineața și seara pentru a sparge machiajul sau pentru a îndepărta impuritățile. Loțiunea tonică nu trebuie să îți lipsească, ea va curăța rezidurile demachiantului și va restabili pH-ul pielii. Crema hidratantă de zi sau de seară (potrivită tipului tău de piele) va avea grijă ca tu să arăți mereu fresh.

#2 Fond de ten/ BB Cream/ CC Cream: orice ai alege ai grijă să fie un produs light, cu acoperire mica. În cadrul acestui machiaj scopul este să uniformizăm nuanța pielii și nu să ne încărcăm inutil.

#3 Cearcănele sau imperfecțiunile încăpățânate le vom ascunde cu anticearcăn sau corector. Aplicați produsul pe zona vizată și estompați ușor. Aplicați produsul și pe pleoape pentru a uniformiza nuanța acestora și pentru a ascunde micile vene. Tip: Căldura degetelor vor “topi” mai bine produsul iar aspectul va fi mai natural.

#4 Între iluminarea feței și luciul produs de sebum este o diferență așa că nu ignorați pudra. Tip: Folosiți o pudră liberă translucidă. Aceasta va matifia zona fără să ofere acoperire sau nuanțare. 

#5 Indiferent de cât SPF folosim soarele ne va nuanța puțin pielea pe timpul verii. Aplicați o pudră bronzantă cu irizații pe zonele unde v-ați bronza în mod natural (lateralele frunții, lateralele nasului, pomeți, poate tâmple). Tip: În funcție de forma feței, fiecare se bronzează diferit. Privește-te în oglindă având o lumină de deasupra și observă cum și unde pică ea în mod natural pe fața ta și ce zone se umbresc. 

#6 Iluminatorul este prietenul tău în acest machiaj. Uită-te în oglindă și vezi care sunt punctele cele mai înalte de pe fața ta pentru a afla unde trebuie să aplici produs. De obicei ele sunt cel mai înalt punct al pomeților, arcadă, lungul și varful nasului, deasupra punctului cel mai arcuit al sprâncenelor și arcul lui cupidon. Tip: După ce ai aplicat produsul, privește-te în oglindă și mișcă fața în mai multe feluri pentru a vedea dacă produsul este aplicat bine sau e nevoie de corecturi.

#7 Machiajul pleoapelor se face din bronzer și iluminator. Pudra bronzantă este necesară pentru a defini pliul pleoapei iar pe centrul pleoapei mobile vei aplica foarte puțin iluminator. Puteți lăsa machiajul așa sau puteți aplica un rimel colorat sau negru. Tip: Pentru un machiaj mai lejer, aplică mascara doar la baza genelor, pentru volum. Tip 2: În cazul în care simțiți nevoia de puțină culoare, aplicați un fard contrastant cu nuanța ochilor într-o cantitate mică pe pleoapa superioară sau inferioară sub formă de eyeliner.

#8 Sprâncenele trebuie să aibe un aspect natural, să fie grosuțe dar definite din pensat. Vom folosi fard doar pentru a umple golurile. Tip: Folosește fard pentru că arată mai natural și este mai puțin dur decât un creion. Tip 2: Folosește o mascara pentru sprâncene pentru a potoli firele rebele.

#9 În cazul buzelor vom sări peste contur și vom trece direct la gloss sau ruj. Nuanța pe care o vom da buzelor nu trebuie să se îndepărteze mult de culoarea lor naturală. Tip: Vă sfătuiesc să alegeți un finish lucios sau sidefat pentru a atrage lumina și pentru a oferi buzelor volum. 

Vezi, draga mea, ce ușor și cu cât de puține produse se obține machiajul luminos, cu aspect bronzat?

04 04 2016 - Andra Cernea - print (12) 04 04 2016 - Andra Cernea - print (29) 04 04 2016 - Andra Cernea - print (38) 04 04 2016 - Andra Cernea - print (41) 04 04 2016 - Andra Cernea - print (122)

YOU MAY ALSO LIKE

Leave a Comment

All for Joomla All for Webmasters